All inclusive Spanje

All inclusive Spanje

Als je aan Spanje denkt denk je aan een zonnige vakantie aan zee. Spanje staat daar niet voor niks bekend om. Het ligt In Zuid-Europa en ontvangt elk jaar enorm veel toeristen. Spanje ligt samen met Portugal – dat aan het westen grenst aan Spanje op een schiereiland. Aan het oosten ligt de Middellandse Zee, in het noordwesten de Atlantische Oceaan. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk, de Pyreneeën vormen de grens tussen die 2 landen. In het midden van Spanje ligt de hoofdstad Madrid met 3 miljoen inwoners. Spaans is de voertaal, al zijn sommige streektalen ook erg aanwezig. De meeste medewerkers van toeristische voorzieningen zullen ook Engels spreken. Er wordt betaald met de Euro en de godsdienst die ze beoefenen is vooral Katholiek.

Vervoer Spanje

Er is enorm veel verkeer op de Spaanse autowegen. Een heleboel trajecten voldoen nog niet aan de Europese standaardnormen. De spoorwegen worden steeds verder uitgebreid, om meer mensen in de trein te krijgen, zodat het rustiger wordt op de wegen. Het is een prima en ontspannen manier om op stap te gaan. Vanuit Nederland rijden veel reisorganisaties per bus naar Spanje, al dan niet gecombineerd met een all-inclusive vakantie. Je kan er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan, Spanje heeft veel vliegvelden en er gaan directe vluchten. Excursies geregeld vanuit je hotel of de organisatie maken gebruik van comfortabele bussen, zodat je in plaats van op de weg te letten, naar het prachtige landschap kan kijken.

Advertenties van onze partners

Klimaat Spanje

Aan de Middellandse Zee – kust zijn de zomers lang, heet, droog en zonnig met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Door deze zee koelt het niet echt af en zijn de winters zacht, maar wel met neerslag. Het noorden en noordwesten van Spanje kent ook in de zomer meer neerslag, maar de temperaturen blijven warm en prettig. Omdat het een groot land is met een divers landschap kan er een behoorlijk temperatuur verschil zijn in het noorden en zuiden en dicht bij of verder van de kust. Ga je het binnenland in dan kan het onaangenaam heet worden.

Cultuur en bezienswaardigheden Spanje

Spanjaarden staan bekend om hun gastvrijheid. Helaas is door het massatoerisme de echte Spaanse sfeer aan de bekende kustplaatsen wat weggegaan in de loop der jaren en is , maar hoe meer je het binnenland intrekt of naar het zuiden reist, hoe meer je de authentieke cultuur weer tegenkomt. In Spanje houdt men overal nog de Siësta, tussen 14 en 16 gaan de mensen eten en slapen en de winkels worden gesloten. In de grote steden zullen deze gewoontes minder vaak voorkomen.

Belangrijke toeristische plaatsen zijn bijvoorbeeld Salou of Barcelona. Langs de kustlijn zijn veel toeristische faciliteiten zoals disco’s en restaurantjes, maar het is ook erg leuk om rond te reizen. Het landschap van Spanje kent veel verscheidenheid, van woestijnachtig tot bergen en groen met veel soorten bomen, planten en bloemen en natuurlijk zijn er de stranden waarop je heerlijk tot rust kan komen. Typisch voor Spanje zijn de stierengevechten en het flamencodansen. Ook kan je een bezoek nemen aan één van de prachtige kathedralen of een dorpje bezoeken om in alle rust de Spaanse sfeer te proeven, marktjes te bezoeken of op een terrasje een Spaans wijntje te drinken en te genieten van de Spaanse keuken. In Madrid staat het Museo del Prado, dat wordt gezien als het mooiste museum ter wereld. Het stelt werken ten toon van kunstenaars uit de hele wereld.

Voor kunstliefhebbers een must. Daarbij kan je gelijk Madrid verkennen, een stad van uitersten, sober en uitbundig, een bezoekje waard. Spanje is een groot land met voor ieder wat wils. Uit de all-inclusive vakanties kan je een keus maken wat voor jou/jullie de ideale vakantie is. Wil je heel rustig aan doen op het strand en rondom je hotel, of wil je vermaakt worden en schrijf je je op elke excursie in. Alles is mogelijk. Je kunt kiezen voor een toeristische plek met veel vertier en entertainment voor eventuele kinderen of juist wat meer het achterland in en je dagen doorbrengen in de natuur. Een combinatie van hotels, rust en vertier, natuur en stad is natuurlijk ook mogelijk. Dat is het mooie van een all-inclusive, u bedenkt hoe u vakantie er uit moet zien en u kiest uit het enorme aanbod wat bij u past.

 • Gran Canaria
  All inclusive vakantie Gran Canaria

  Op vakantie naar Gran Canaria? Maak het met een all inclusive Gran Canaria compleet. Wij doen niet aan half werk, een vakantie moet ook echt vakantie zijn..

  Lees hier meer informatie
 • Ibiza
  All inclusive vakantie Ibiza

  Op vakantie naar Ibiza? Met een all inclusive Ibiza doet u het meteen goed. U geniet dan niet alleen van het eiland, maar ook van de onbeperkte service..

  Lees hier meer informatie
 • Lanzarote
  All inclusive vakantie Lanzarote

  Bezoek het geweldige vulkanische eiland Lanzarote en u wilt er nooit meer weg. Lanzarote staat er om bekend dat zij haar eigen cultuur behoudt. Geen..

  Lees hier meer informatie

   

 • Mallorca
  All inclusive vakantie Mallorca

  Bent u op zoek naar een all inclusive vakantie op Mallorca? U hoeft niet verder te zoeken. Wij vinden namelijk de beste all inclusives naar Mallorca. Bij..

  Lees hier meer informatie
 • Tenerife
  All inclusive vakantie Tenerife

  Wij vinden voor u de beste all inclusive naar Tenerife. Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is een echt vakantie eiland waar u heerlijk tot rust kunt..

  Lees hier meer informatie