All inclusive Griekenland

All inclusive Griekenland

Griekenland is een bekend en geliefd vakantieland in het zuidoosten van Europa. Het is een schiereiland; Het is voor het grootste deel omringd door zee en heeft meer dan 3000 eilanden. Kreta is het grootste en bekendste eiland en trekt elk jaar veel toeristen. Het eiland ligt 100 kilometer van het vasteland van Griekenland af en heeft om haar heen nog een aantal bijbehorende eilandjes. De eilanden van Griekenland hebben elk hun eigen cultuur, natuur en bijzonderheden. Griekenland grenst onder andere aan Turkije en Bulgarije. De Griekse eilanden liggen in de Ionische en Egeïsche Zee. In Griekenland wordt met de euro betaald. Bijna iedereen is er lid van de Grieks -orthodoxe kerk. De taal die er gesproken wordt is Nieuw Grieks, maar op veel toeristische plekken kan je ook met Engels terecht.

Advertenties van onze partners

Vervoer Griekenland

De laatste jaren wordt er hard gewerkt om de autowegen beter te maken, aangezien de wegen er lang niet allemaal goed zijn en er te weinig snelle verbindingswegen waren. Dat is nu beter, waadoor er meer snelwegen zijn tussen steden. Ook aan de infrastructuur van de spoorwegen wordt gewerkt, zodat er efficiënt gereden kan worden met hogere snelheden en in nieuw materiaal. Griekenland heeft meer dan 80 vliegvelden, een groot deel hiervan voldoet niet aan de internationale standaards en heeft onvoldoende facilteiten, maar ook hier wordt weer aan gewerkt. Per vliegtuig ben je snel en makkelijk in Griekenland, vanuit daar kan je met een huurauto verder, maar prettiger is het om een all-inclusive te boeken, zodat je per bus naar je hotel vervoerd wordt en ook de eventuele uitstapjes worden dan met een ‘eigen’ bus gemaakt. Voor de ritjes in de buurt of op de eilanden, wil men nog wel eens een brommer huren.

Griekenland is een schitterend land om de vakantie door te brengen en beschikt over vele luxe vakantiebestemmingen. Een prachtige vakantie aanrader is de luxe reis Santorini.

Cultuur en Bezienswaardigheden Griekenland

Toeristen kiezen vaak voor een eiland als ze naar Griekenland gaan. Maar ook het vaste land heeft veel te bieden. De hoofdstad Athene is zeker een bezoek waard, maar ook andere steden en de kleine dorpjes waar het toerisme nog niet is doorgedrongen kunt u een bezoek brengen en genieten van hun authentieke Griekse sfeer. Historisch en modern wisselen elkaar af. Je kan kerken bezoeken en oude wijkjes doorlopen en de sfeer van vroeger proeven, maar ook winkelen of een Grieks hapje eten in één van de vele restaurantjes. Met een all-inclusive vakantie kan je verblijven in een hotel aan de kust of juist midden in de stad en er zelf op uit gaan, maar je kunt ook kiezen voor een rondreis langs verschillende steden en bezienswaardigheden. De natuur op het vasteland is mooi en wilder dan op de eilanden. Maar de natuurliefhebber zal ook op de eilanden aan zijn trekken komen. Door het warme klimaat groeien er in Griekenland enorm veel verschillende bloemen en planten. Heel bekend is het orakel van Delphi, daaromheen hebben de Grieken ingespeeld op het toerisme en vind je winkeltjes met handgemaakte tasjes en kan je lokale specialiteiten eten in de vele cafeetje. De eilanden hebben elk hun eigen cultuur en bezienswaardigheden. Een voorbeeld: Op het eiland Milos kan je prachtige zeegrottten bekijken, waar je alleen per boot naar toe kan. De natuur op de eilanden verschilt nogal, vooral door het verschil in luchtvochtigheid.

Klimaat Griekenland

Aan de kust zijn de zomers heet en droog en de winters zacht met veel neerslag. Doordat de neerslag vooral door westelijke winden wordt aangevoerd valt er in het westen van Griekenland meer regen dan in het oosten. Griekenland is het warmste land van Zuid-Europa en is vrijwel altijd zonnig. Op het vaste land kan je in de winter gaan skiën.In Griekenland zijn er meer dan 400 stranden waar de blauwe vlag zwaait. Dat betekent dat het zeewater schoon is. Als je kiest voor een goedkope all inclusive vakantie kan je die dus gerust aan het strand doorbrengen. Mocht je meer willen dan dat, kan je een actievere vakantie boeken en gaan golven, klimmen of de natuur in. Op Griekenland kan je zoveel kanten op dat er voor iedereen iets leuks tussenzit. Boek je een all-inclusive? Combineer dan eens strand, met uitstapjes naar stad en natuur. Je hebt nergens omkijken meer naar en beleeft een heerlijke vakantie!

 • Kos
  All inclusive vakantie Kos

  Met een all inclusive Kos zit u goed deze vakantie. Kos is een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland in. Dankzij dit prachtige..

  Lees hier meer informatie
 • Kreta 
  All inclusive vakantie Kreta

  Iedereen zou een keer op Kreta geweest moeten zijn. Deze bakermat van de Westerse beschaving is een geweldige combinatie van eeuwenoude cultuur..

  Lees hier meer informatie
 • Rhodos
  All inclusive vakantie Rhodos

  Op het meest oostelijke eiland van Griekanland geniet u van een heerlijke vakantie. Dit eiland biedt alles wat u maar wenst, maar nog beter: wij zoeken naar..

  Lees hier meer informatie