All inclusive Turkije

All inclusive Turkije

Turkije ligt in 2 werelddelen: een klein stukje ten westen van het land ligt in Europa en het grootste deel ligt in Azië. Turkije grenst onder andere aan Griekenland en Irak, maar wordt voor het grootste deel omringd door zeeën; In het noorden heb je de Zwarte Zee en ten westen de Egeïsche Zee. De Middellandse Zee ligt aan de zuidgrens van Turkije. Het binnenland van Turkije ligt hoog boven het zeeniveau. Ongeveer 1000 meter. Het stukje Europees landschap is laag met veel moerassen. In Turkije wonen de meeste mensen aan de kust en daar zijn ook de meeste faciliteiten voor toeristen te vinden. Er wordt betaald met de Turkse Lira. Eén Lira is iets meer dan een halve euro. Bijna alle Turken zijn moslim, je hebt er dan ook prachtige moskeeën.

Klimaat Turkije

Het klimaat in Turkije is niet overal hetzelfde. Het wordt beïnvloed door de zeeën en de bergen. Aan de kusten van de Egeïsche en de Middellandse Zee zijn de zomers warm en de winters zacht. Door het warme water wordt het er niet erg koud, het kan wel regenen of sneeuwen. Aan de kust van de Zwarte Zee wordt het meestal niet warmer dan 25 graden en in de winter niet zal het er niet snel vriezen, al valt er wel veel sneeuw. Het regent hier vaker dan in de rest van het land. In het binnenland zijn de zomers warm en droog en de winters koud. Doordat het binnenland hoog boven het zeeniveau ligt wordt het zelden warmer dan 30 graden.

Advertenties van onze partners

Vervoer Turkije

De makkelijkste manier om naar Turkije te gaan is met het vliegtuig. De vlucht duurt 4 uur en er zijn rechtstreekse verbindingen. Het openbaar vervoer is in Turkije goed geregeld. De meeste mensen maken gebruik van de bus voor lange afstanden en van minibusjes in de stad zelf. Het is voordelig en je komt overal. De bussen zijn comfortabel en ze rijden op tijd. U heeft zelfs kans dat u onderweg thee met gebak krijgt! Zelfs reizen met de meest luxueus uitgevoerde bus is veel goedkoper dan in Nederland en wordt dan ook aanbevolen, met oog op snelheid, veiligheid, maar ook comfort. De meeste bussen hebben airconditioning. Met de bus of minibus kan je overal komen. In de minibus roep je gewoon ‘Stop’ als je eruit wilt. De treindiensten in Turkije leveren minder service, maar zijn nog goedkoper dan de bus. Wil je zelf op stap dan kan je een auto huren, maar dat wordt niet aangeraden, het verkeer is chaotisch, verkeersborden zijn verdwenen en ’s avonds rijden de meesten zonder licht.. Conclusie: In Turkije kan je je het best verplaatsen per bus!

Cultuur en bezienswaardigheden Turkije

De hoogste berg van het land ligt in het oosten van Turkije; Ararat, een berg van 5137 meter hoog en met sneeuw bedekt. De Ark van Noach zou ook op deze berg zijn gestrand. De Bosporus is de rivier die Azië van Europa scheidt. Aan deze rivier ligt de voor Turken bekende wijk Orthakoy. Op de terrasjes langs het water heb je een prachtig uitzicht. Overal zijn kraampjes waar je je souvenirs kan kopen. Voor ’s avonds zijn er hippe clubs, sommige zonder dak. Istanbul is ook een stad die je eigenlijk niet mag missen. Er zijn prachtige bekende moskeeën te bewonderen, zoals de Blauwe Moskee en er staat een paleis met schitterende tuinen en een museum. Istanbul is een grote drukke stad met 15 miljoen(!) inwoners.. wil je wat meer rust en de authentieke Turkse sfeer, ga dan naar het Aziatische gedeelte van de stad, lopend kijk je je ogen uit, tot rust komen kan je bijvoorbeeld in de theetuin. De natuur en het landschap van Turkije is erg mooi. Er zijn bijzondere rotsformaties (bijvoorbeeld de ‘feeënschoorstenen in Cappadocië), watervallen en bergen waar je – onder begeleiding - mooie wandelingen op kan maken. Alanya is een bekende badplaats aan de Turkse Riviera en wordt elk jaar weer druk bezocht door toeristen. Naast de grote bekende plaatsen zijn er ook veel rustige badplaatsen, waar het goed toeven is. Bij het uitzoeken van je all-inclusive vakantie zal je merken dat het aanbod enorm is.

Of je nu van veel gezelligheid houdt in een groot hotel met veel faciliteiten en keus aan excursies of je wilt liever in een klein, knus hotel, alles is mogelijk. Veel hotels staan aan het strand en je kan dus je dagen in de zon en zee doorbrengen. Watersporten is hier ook mogelijk, surfplanken of waterskies kan je huren als je ze zelf niet mee wil nemen. Kies je voor verzorgde excursies, dan heb je ook daar geen omkijken naar. Turkije is een land waar jong en ouder met plezier naar toe zal gaan. Of je nu alleen op vakantie gaat of met je gezin, er zijn zoveel verschillende dingen te doen en te bekijken dat er voor iedereen wel iets bijzit. Met een all-inclusive vakantie kan je een hotel of huisje boeken en heb je een goede comfortabele uitvalsbasis. In een prachtig land als Turkije met al zijn mogelijkheden hoef je je niet te vervelen, maar het mag natuurlijk wel.

Offerte all inclusive Turkije? Klik hier