All inclusive Portugal

All inclusive Portugal

Portugal wordt de laatste jaren steeds geliefder als vakantieland. Het heeft een prachtige geografische ligging aan de Atlantische oceaan, het enige buurland is Spanje. Portugal is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland en is een redelijk smal land. De breedte is gemiddeld 150 kilometer. Bij Lissabon – de hoofdstad van Portugal – stroomt de rivier de Taag de Oceaan in. Het landschap is boven de Taag erg heuvelachtig, maar naarmate je meer naar de kust gaat wordt het vlakker. Onder de Taag is het landschap vlak met af en toe heuvels tot in de Algarve – het uiterste zuiden, daar heb je weer wat hogere gebieden. Bij Portugal horen het eiland Madeira, ongeveer 600 kilometer uit de kust en de eilandengroep Azoren, dat zijn 9 bewoonde eilanden midden in de Atlantische Oceaan. De meeste inwoners zijn Rooms-Katholiek. Er wordt betaald met de Euro en men spreekt er Portugees. Aangezien het steeds toeristischer wordt, kan je er ook met Engels uit de voeten op/in de wat grotere toeristische plaatsen.

Advertenties van onze partners

Vervoer Portugal

Het prettige van een all-inclusive vakantie is dat je geen vervoer hoeft te regelen. Voor uitstapjes naar steden of de natuur stapt u gewoon de bus van uw reisorganisatie in. Geen kaart of TomTom meer nodig, u komt als vanzelf waar u moet zijn. Wilt u er toch liever alleen op uit, dan kunt u met een huurauto ook goed de weg op. De wegwijzering is niet altijd duidelijk, dus een goede kaart of een navigatiesysteem is dan handig. Het openbaar vervoer is niet zo uitgebreid als wij het gewend zijn, maar wel goed. Om in Portugal te komen kunt u kiezen voor een vlucht, snel en makkelijk, maar u kunt ook met een busreis mee. Dan bent u langer onderweg, maar de vakantie begint al als u opstapt en u kunt genieten van de verschillende landschappen onderweg. De bus brengt u rechtstreeks naar uw bestemming.

Klimaat Portugal

De Azoren en Madeira hebben een vrij constant klimaat met temperaturen tussen de 14 en 24 graden. In Portugal zelf is het warmer. Over het algemeen kan je zeggen dat de winters zacht en nat zijn en de zomers heet en droog. In het noorden valt de meeste regen en naarmate je meer naar het binnenland of het zuiden gaat wordt het warmer. Aan de kust blijven de temperatuur vaak aangenaam, terwijl ze in het binnenland tegen de 40 kunnen lopen op een zomerse dag. In de winter wordt het in de Algarve niet kouder dan 16 graden, sneeuwen doet het er niet.

Cultuur en bezienswaardigheden Portugal

Algarve is de meest bezochte vakantieplek. Ondanks de vele invloeden van buurland Spanje heeft Portugal zijn eigen sfeer behouden. Er zijn veel toeristen, maar als je wat meer het achterland in is er weer rust en ruimte. Portugal heeft een lange kuststrook met daarbij horend heel veel badplaatsen met prachtige stranden. Heerlijk om je all-inclusive vakantie aan door te brengen, al dan niet gecombineerd met uitstapjes naar bijvoorbeeld Lissabon of Nazare, een bedevaartsoord. Je kan wijngaarden bezoeken, bergen beklimmen, een duikcursus volgen of een bezoek brengen aan een oud vissersdorpje. Bij je reisorganisatie kan je intekenen op verschillende excursies door het hele land, maar je kan ook op je eigen tempo het land of de streek waar je verblijft verkennen. Portugal is het goedkoopste land van de Europese Unie. Of u nu van gezellige drukte houdt of meer een natuurmens bent, actief bezig wilt zijn of lekker wil luieren op het strand, Portugal zal u in combinatie met een all-inclusive vakantie zeker kunnen bieden wat u zoekt.

Offerte all inclusive Portugal? Klik hier