All inclusive Egypte

All inclusive Egypte

Egypte ligt in het noorden van Afrika en grenst onder andere aan Israël, het is er een uur later dan in Nederland. Egypte ligt op de grens van Azië met Afrika, het Suezkanaal is de grens en verbindt de Middellandse Zee met Rode Zee die aan de oostkant van Egypte ligt. De Middellandse Zee ligt ten noorden van het land. Het grootste deel van Egypte bestaat uit woestijn. Hotels kan je overal vinden, maar de standaard ligt lager dan bij ons, 3 sterren daar is geen 3 sterren hier. Wil je een all-inclusive vakantie, dan kan je kiezen uit een enorm aanbod van kwaliteitshotels. De hoofdstad van Egypte is Caïro en heeft ongeveer 15 miljoen inwoners.. het is ook de grootste stad van Afrika. De Egyptenaren zijn vriendelijk en informeel in de omgang. In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond, maar toeristische bedrijven zoals hotels, restaurants accepteren uitsluitend euro’s of creditcards.

Advertenties van onze partners

Klimaat en cultuur Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat, dit betekent dat het er in de zomer overdag erg heet kan worden, terwijl het ’s avonds en ’s nachts erg afkoelt. De zomer loopt van mei tot november en daarna begint de winter, een herfst en een lente kent men hier eigenlijk niet. In de winter is het ongeveer 13 graden. In Egypte regent het bijna nooit. Van maart tot mei kunnen er af en toe depressies over Egypte trekken, waardoor zandstormen ontstaan. Aan zee is de temperatuur wat gematigder, zowel in de zomer als in de winter. Het grootste deel van de bevolking is islamitisch en dat ziet u ook op straat. U hoeft als toerist niet gesluierd, maar men stelt het wel op prijs als u ruimvallende kleding draagt waarin schouders en knieën bedekt zijn. Hoewel Arabisch de officiële taal is spreken veel Egyptenaren ook andere talen en dan vooral Engels.

Bezienswaardigheden Egypte

Egypte kent veel trekpleisters voor toeristen. De bekendste is de groep van 3 piramiden van Gizeh, samen met de Sfinx is dat één van de zeven wereldwonderen. Gizeh is een voorstad van Caïro. Ook de Rode Zee trekt mensen naar Egypte. De Rode Zee is een binnenzee en heeft prachtige koraalriffen. Duikers zullen zich hier zeker vermaken, maar ook op het stand is het heerlijk bijkomen. Verder is Alexandrië een stad die u niet mag missen, het is een belangrijke haven aan de Middellandse Zee, de temperatuur is er aangenaam en er valt altijd wat te zien. Egypte heeft enorm veel tempels die het bezoeken waard zijn en veel historie in de oude steden en dorpjes. Van vroegere beschavingen is veel bewaard gebleven, zoals muurschilderingen. Als de woestijn u trekt kunt u daar een excursie heen maken, vaak al te boeken bij het reserveren van een all-in vakantie, maar ook ter plekke te regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een ritje op een kameel maken.

Vervoer Egypte

Tussen de grote steden liggen goede wegen, maar er wordt afgeraden om er zelf op uit te gaan met de auto, aangezien het verkeer daar een chaos is en er hard en roekeloos gereden wordt. Je kan er voor kiezen om per trein te gaan.. In 2002 heeft Egypte besloten 250 miljoen euro te gaan gebruiken voor de modernisering van de spoorwegen. Is de af te leggen afstand wat groter, dan kunt u binnenlandse vlucht nemen. In de toeristische plaatsen rijden taxibusjes, zij rijden een vaste route en zijn goedkoop. Kiest u voor een all-inclusive vakantie met excursies dan reist u in een ‘eigen’ bus.

Soorten vakanties Egypte

Als u naar Egypte gaat kunt u kiezen uit een enorm groot aanbood all-inclusive vakanties. Vaak worden deze vakanties gecombineerd met een vliegvakantie Egypte. U kunt ontspannen aan de kust, maar u kunt ook kiezen voor een golf- vakantie of een rondreis maken langs de bezienswaardigheden die u wilt. Een woestijnsafari behoort ook tot de mogelijkheden. Wat heel speciaal is is de cruise over de Nijl, zo vaart u dwars door Egypte heen, met tussendoor genoeg tijd om steden en tempels te bezoeken. Het diner wordt veelal geserveerd op de boot, dus daar heeft u geen omkijken naar. Er is zo’n groot aanbod van all-inclusive vakanties naar Egypte dat u uw vakantie zo kunt samenstellen zoals u zelf wilt, zon, zee, strand, sportief of cultureel, u maakt de combinatie en de rest wordt geregeld. Tijd voor ontspanning.

Offerte all inclusive Egypte? Klik hier