All inclusive Cyprus

All inclusive Cyprus

In het oosten van de Middellandse Zee, op het Aziatische continent, vindt men het eilandje Cyprus. Geografisch gezien behoort Cyprus dus tot Azië, maar het eiland hoort wel bij de Europese Unie. Het ligt nog geen 100 kilometer van Turkije en Syrië vandaan. Er wordt op Cyprus dan ook Turks gesproken, maar ook Grieks is er voertaal. De ‘Green Mile’ scheidt het Griekse van het Turkse gedeelte. Een deel van Cyprus hoort namelijk bij Griekenland en een deel hoort bij Turkije. Als toerist kun je er ook met Engels heel goed terecht. Op Cyprus wordt overigens met de euro betaald, dus het is niet nodig om geld te wisselen.

Advertenties van onze partners

Klimaat

Het mediterrane klimaat op Cyprus zorgt voor lange, warme zomers. De temperatuur schommelt overdag meestal tussen de 30 °C en de 35 °C. De winters zijn doorgaans kort en redelijk mild met temperaturen van rond de 15 °C. In de periode van december tot en met maart valt de meeste neerslag . In de overige maanden is de hoeveelheid neerslag te verwaarlozen. Een all inclusive vakantie op Cyprus is met name in de zomer dus ontzettend aangenaam. Er is dan genoeg natuurschoon én prachtig weer!

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus biedt geweldige mogelijkheden voor vermakelijke uitstapjes. De meest interessante stadjes zijn Pfafos, een authentiek havenstadje, Koúrion, een oud Romeins stadje met overblijfselen van onder andere een amfitheater. In het plaatsje Pétra tou Romioú kwam Aphrodite, de godin van de liefde, volgens oude verhalen aan land. De natuur is er prachtig en verliefde stellen vinden er nog de eerste voetstappen van de godin. Wie natuur en cultuur wil combineren, kan een actieve toch door het Tróodosgebergte maken. In het Tróodosgebergte zijn nog veel kloosters en kerken uit het Byzantijnse tijdperk te vinden. Mooie, goed bewaarde fresco’s sieren deze gebouwen. Maar ook de natuur van het Tróodosgebergte is de moeite van een uitstapje tijdens uw all inclusive vakantie op Cyprus waard.

Cultuur Cyprus

De cultuur van Cyprus wordt met name bepaalde door de Griekse en Turkse cultuur. (Dit komt doordat Turkije Cyprus in 1974 bezette. Sinds die tijd komen er steeds meer Turken naar Cyprus.) Het eiland heeft zo’n 780.000 inwoners, zowel Griekse als Turkse Cyprioten. Het geloof op Cyprus is met name het Grieks Orthodoxe: zo’n 80% van de Cyprioten hangt dit geloof aan. Ongeveer 18% van de inwoners is moslim. Andere geloven dekken de overige 2%. Het geloof is op Cyprus dus erg belangrijk. De liefde van het geloof vindt men terug in de gezelligheid en vriendelijkheid van de inwoners. Wie voor een all inclusive vakantie naar Cyprus vertrekt, kan rekenen op een gastvrije plaatselijke bevolking. Zowel de Turken als de Grieken houden van lekker en veel eten. De keuken is gevarieerd en gezond. Als toerist kun je terecht in veel restaurantjes, waar je kunt genieten van deze keuken. Er wordt zowel vis, vlees als groenten gegeten. Cyprus is dus ook voor vegetariërs een prettige reisbestemming!

Vervoer Cyprus

U begint uw all inclusive vakantie naar Cyprus waarschijnlijk op het vliegveld, want vliegen is toch wel de beste manier om het eiland te bereiken. Het is ongeveer een uur vliegen naar de prachtige stranden, boomgaarden en dennenbossen. Op Cyprus zelf is het openbaar vervoer niet zo goed geregeld. Er rijden enkele bussen, maar alleen in de toeristische gebieden rijden deze vaker dan één of twee keer per dag. Wie dus op onderzoek wil uitgaan en het eiland van alle kanten wil bekijken, wordt aangeraden om een auto te huren of een taxi te nemen. Dan weet u tenminste zeker dat u van de ene naar de andere plaats komt en dus van de verschillende landschappen van Cyprus zult kunt genieten.

Offerte all inclusive Cyprus? Klik hier