All inclusive Bulgarije

All inclusive Bulgarije

Als je op vakantie wilt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan Bulgarije. Toch is dat een goede plek voor zowel all-inclusive zonvakanties als rondreizen. Bulgarije ligt in het zuidoosten van Europa en grenst onder andere aan Griekenland en Turkije. Er wordt vooral Bulgaars gesproken. De Orthodoxe kerk heeft de meeste aanhangers, maar de gemiddelde Bulgaar is niet heel religieus. Er wordt betaald met de Lev (1 Euro is 2 Leva). Ondanks dat Bulgarije grote, belangrijke steden heeft, bestaat het vooral uit kleinere gemeenschappen en wordt er veel aan landbouw gedaan.

Advertenties van onze partners

Klimaat en cultuur Bulgarije

Bulgarije hangt sterk aan haar eigen cultuur, elke stad en elk dorp heeft zijn eigen cultuurcentrum, waar je bijvoorbeeld tentoonstellingen kan bekijken of een cursus kan volgen. Voor de vakantieganger een tip om niet alleen de grote steden te bezoeken, maar ook eens te gaan kijken in een dorp om de authentieke Bulgaarse sfeer te proeven. In Bulgarije zijn de zomers droog en heet en de winters koud en meer vochtig. Er valt weinig neerslag in Bulgarije, het meeste valt in de winter. In de zomer is het gemiddeld 27 graden en aan de kust 30. Ideaal voor een heerlijke vakantie aan zee. En als u kiest voor een all – inclusive hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de boodschappen. Mocht u een keer ergens anders willen eten of wat gaan drinken op een terras, dan zult u merken dat de prijzen hier nog erg laag liggen.

Vervoer Bulgarije

Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten naar Sofia. De prijzen van binnenlandse vluchten tussen de grote steden zijn laag, maar ook het openbaar vervoer, treinen, trams en bussen zijn hier goedkoop. Heeft u ervoor gekozen om een all-inclusive vakantie in een hotel door te brengen, dan kunt u alle kanten op met het Bulgaarse openbaar vervoer. Het netwerk is groot en uitgebreid, waarmee ook kleine dorpjes bereikbaar zijn. Daarbij is het van goede kwaliteit en rijden ze op tijd! Bulgarije ligt aan de oostkant aan de Zwarte Zee, waar je ook per boot tochten kan maken langs verschillende havensteden.

Natuur Bulgarije

Bulgarije heeft een prachtige natuur met veel wisselende landschappen, er zijn bergen, bossen, rivieren en watervallen, maar ook vlaktes met boomgaarden en zonnebloemvelden. Dat er zoveel verschillen zijn komt door de overgang van land/ naar zeeklimaat in Bulgarije, naarmate je meer naar het zuiden gaat wordt het weer warmer, waardoor er andere planten kunnen groeien.

Wat gaan we doen vandaag

In de winter worden er all-inclusive vakanties georganiseerd rondom de skipistes. In principe kan er tot april aan wintersport worden gedaan. Omdat Bulgarije aan de kust van de Zwarte Zee ligt, zijn er vooral in de zomer veel verschillende aanbieders voor een all-inclusive vakantie aan zee. Vanuit de badplaatsen worden excursies georganiseerd bijv naar Sofia. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en gelijk ook de grootste stad van het land. De stad heeft veel historische kenmerken en kerken die het bezoeken waard zijn, maar je kan er ook goed winkelen. Voor wie de drukte even uit wil: Bulgarije heeft veel mooie oude kloosters, die te bezichtigen zijn. De meeste zijn niet meer bewoond en hebben alleen nog historische waarde. Een bekend product uit Bulgarije is rozenolie.

Gemaakt van rozen uit de rozenvallei, gelegen in het midden van Bulgarije en wordt omringd door 2 bergen. Het is een prachtig gezicht om zoveel rozen bij elkaar te zien – en te ruiken! Vroeger werden veel steden en dorpen rond natuurlijk bronnen gebouwd met – zoals de Bulgaren geloven – genezend water dat met veel kracht naar het oppervlak komt. Wilt u meer avontuur en actie, dan kunt u kiezen voor een sportieve all-inclusive vakantie, waarbij u wandelend of fietsend kunt genieten van de natuur en cultuur van Bulgarije. Ook een auto kan geregeld worden bij uw vakantie, zodat u zonder moeite alle plekken kunt bewonderen. Voor ieder wat wils dus in dit vakantieland.

Offerte all inclusive Bulgarije? Klik hier