All inclusive Brazilië

All inclusive Brazilië

Brazilië is groot, Nederland past er 205 keer in en het grootste gedeelte van het land ligt in de tropen. Het heeft daardoor een tropisch regenwoudklimaat. Het is er het hele jaar door warm met veel zon en temperaturen rond de 25 graden. In een tropisch regenwoudklimaat kan er regelmatig een bui vallen, meestal in de namiddag.

Cultuur, steden, bezienswaardigheden Brazilie

Zon, zee en strand is waarschijnlijk het eerste wat in u opkomt als u denkt aan Brazilië, maar het is zeker de moeite waard om eens verder te kijken. Bij veel all-inclusive vakanties kunt u zich inschrijven voor excursies naar bijvoorbeeld het Pantanal (het grootste draslandgebied ter wereld) of een tocht door de Amazone. Ook stedentrips zijn de moeite waard, u bezoekt steden zoals Sao Paulo met een mooie historische binnenstad of u neemt een kijkje in de kathedraal van Brasilia – sinds 1960 de hoofdstad van Brazilië. Voor die tijd was Rio de Janeiro de hoofdstad en ook daar bent u niet zomaar uitgekeken; denkt u bijvoorbeeld aan het Christusbeeld dat bovenop een 700 meter hoge berg staat. Om daar te komen moet u 222 treden beklimmen. Bijkomen kunt op het Copacabanstrand, een 4 kilometer lang strand in de vorm van een halve maan. In Brazilië stromen de rivieren heel snel naar beneden, daardoor zijn er veel watervallen. De bekendste en meest spectaculaire is de Foz do Iguacu, vlakbij de grens met Argentinië, deze waterval is 91 meter hoog en vooral in het ochtendlicht is het een fantastisch gezicht om al die miljoenen liters water te zien vallen.

Advertenties van onze partners

Bereikbaarheid en vervoer Brazilie

Brazilië heeft in veel grote steden een vliegveld – u vliegt in 14 uur naar Rio bijvoorbeeld. Eénmaal aangekomen kunt u per trein verder, maar Brazilië heeft ook een uitgebreid wegennet. Ook kent Brazilië een tramsysteem en wordt er veel per boot gereisd, ook dat is een leuke manier om het land te verkennen. Genoeg manieren om u te vervoeren dus. Bij uw vakantie kunt u een huurauto reserveren, waarmee u zelf op pad gaat, maar het is ook mogelijk om met een binnenlandse vlucht naar uw volgende bestemming te gaan. Als u liever per bus rijdt kan dat ook, voor de lange afstanden rijden er touringcars, comfortabel er erg goedkoop. Ook met de trein kunt u komen waar u wilt: de Great Brazil Express bijvoorbeeld: een bijzondere, luxe treinreis van Curitiba (in het zuidoosten van Brazilië) naar de eerder beschreven watervallen van Iguacu. U kunt ook kiezen voor een all-inclusive – vakantie waar alles al voor u geregeld is en u middels een rondreis veel van Brazilië kunt zien.

Leuk om te weten over Brazilie

Brazilië grenst aan Argentinië, Bolivia, Colombia, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. In Brazilië zie je twee landschapstypen: de laagvlakte van het Amazonegebied en de hoogvlakte in Zuid-Brazilië. Het Portugees is de officiële taal. De meeste Brazilianen spreken alleen Portugees, als mensen al een tweede taal spreken is het meestal Italiaans, Spaans, Engels of Duits. Er wordt betaald met de real (1 Euro is +/- 2,75 real). Het grootste deel van de Brazalianen is katholiek, maar het aantal protestanten neemt snel toe. Het tijdverschil met Nederland is in Rio 5 uur vroeger in de zomer en 4 uur in de winter

Goede keuze Brazilie

Wilt u naar Brazilië, dan is een all-inclusive vakantie een goede keuze. U bepaalt wat u wilt; wilt u een vakantie lang genieten van zon en strand rondom uw hotel of kiest u voor een verzorgde stedentrip, of misschien houdt u meer van actief en sportief bezig zijn, dan kunt uw reis vullen met o.a. duiken, abseilen, fietsen, wat u maar wilt. Op die manier ziet u Brazilië eens van een andere kant. Ook voor natuurliefhebbers zijn er all-in vakanties, blijvend op een vaste plek in een natuurgebied of reizend van watervallen naar parken en bergen. Waar u ook van houdt, door de vele mogelijkheden en de diversiteit van Brazilië zult u zeker een vakantie kunnen vinden die bij uw wensen aansluit.

Offerte all inclusive Brazilië? Klik hier