All inclusive Aruba

All inclusive Aruba

Aruba ligt in de caraÏbische Zee. Het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Het ligt 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguanãi. Aruba maakt onderdeel uit van de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Er wordt op Aruba betaald met de Arubaanse florin (AWG), maar euro's worden op sommige plekken ook geaccepteerd. De officiële talen van Aruba zijn het Nederlands en het Papiaments. Met Engels en Portugees kan men zich op de meeste plaatsen ook verstaanbaar maken.

Klimaat Aruba

Het tropische klimaat dat op Aruba heerst zorgt het hele jaar door voor een gemiddelde dagtemperatuur van 30 °C. De hoeveelheid neerslag verschilt van jaar tot jaar, maar het is gemiddeld niet indrukwekkend. Als er neerslag valt, valt deze vooral 's nachts. Orkanen willen echter nog wel eens voor wat flinkere regen- of onweersbuien zorgen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Aruba

U kunt uw all inclusive vakantie op Aruba verrijken met bijzondere uitstapjes. Het Arikok Park bijvoorbeeld is een prachtig, beschermd natuurgebied op Aruba. Hier vindt u de ongerepte flora en fauna van het eiland. Ook fonteingrotten, waarin nog muurschilderingen van de Arawakindianen te bezichtigen zijn, zijn nog in dit park te vinden. Iets heel anders is de 30 meter hoge vuurtoren, California Lighthouse, die een mooi uitzicht over het eiland en de zee biedt. Vanaf de toren ziet u ongetwijfeld de Kapel Lato Vista staan, die in 1750 door de Spanjaarden werd gebouwd. Ook bijzondere bezienswaardigheden zijn het gezonken Duitse vrachtschip Atilla en de Bushiribana Gold Ruins, de ruÏnes van de rijke goudgeschiedenis van het eiland.

Cultuur Aruba

De Arubanen stammen af van indianen, maar de Arubaanse cultuur is duidelijk beÏnvloed door die van Nederland en Spanje. Ook de Arubaanse keuken is een samensmelting van verschillende keukens. De Creoolse keuken heeft de grootste invloed op de traditionele gerechten. Veel producten moeten geïmporteerd worden, omdat Aruba door de droogte niet erg geschikt is voor landbouw. Op het eiland vindt men veel verschillende restaurants. Voor ieder is er wel een geschikt restaurant in een aantrekkelijke prijsklasse te vinden. En als toerist zult u vast en zeker uitgenodigd worden voor een feestje, op het strand of in de stad. Arubanen houden van muziek, vooral van de calypso, de soca en de merengue. Laat u dus verleiden door de muzikale, oprechte en openhartige cultuur van Aruba!

Vervoer Aruba

U kunt het eiland Aruba bereiken met een schip of met het vliegtuig. Het vliegtuig is het snelst en het goedkoopst, bekijk de mogelijkheden voor goedkope vliegtickets Aruba. U vliegt vanaf Amsterdam in circa 10 uur naar de luchthaven Reina Beatrix, die vernoemd is naar onze koningin. Het busvervoer is de enige vorm van openbaar vervoer op Aruba. In principe werken de diensten goed en kunt u dus prima gebruik maken van de bussen. Wie meer vrijheid wil, kan een auto huren of een taxi nemen, maar natuurlijk is het ook mooi om een fiets te huren of te lopen. Dan kunt u optimaal genieten van uw all inclusive vakantie op Aruba en al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Offerte all inclusive Aruba? Klik hier